Политики за поверителност

Политика за поверителност

 

AutoCare ЕООД зачита неприкосновеността на личния живот на клиентите си и гарантира в максимална степен защитата на личните им данни. Настоящата Политика за поверителност и защита на личните данни е изготвена и се основава на действащото българско и европейско законодателство в областта на защитата на личните данни.
Настоящата Политика за поверителност регулира обработването на лични данни на физически лица или представители на юридически лица на нашия уебсайт: www.autocare.bg, във връзка с услугите, предоставяни от AutoCare ЕООД, включително предоставяни чрез и достъпни на Сайта.

Настоящата Политика за поверителност, заедно с Общи условия за ползване на Интернет сайт, Политиката за използване на „Бисквитки“ и всякакви други документи, които са упоменати на Сайта, определя правилата, които AutoCare ЕООД ще спазва при обработване на лични данни, които събираме от Вас или за Вас, или които Вие ни предоставяте. Настоящата Политика за поверителност не засяга, не ограничава и не отменя правата Ви, произтичащи от Закона за защита на личните данни („ЗЗЛД”) или друго относимо законодателство.

 

Какво регламентират тези Правила за поверителност и на какво законово основание

 От 25 май 2018 година в България започва да се прилага Общ регламент за защита на личните данни (GDPR). Той е приет от Европейския съюз и целта му е да уеднакви политиките на държавите-членки на ЕС, свързани със събирането и използването на лични данни. Друга негова цел е да гарантира правото Ви на неприкосновеност, да защити вашите лични данни, за да даде повече сигурност срещу злоупотреби с личната информация на всеки от нас. Новият регламент идва с редица изисквания, които AutoCare ЕООД прилага и с които може да се запознаете тук. Сред тях са:

  • Да Ви информираме какви данни използваме;
  • Да Ви информираме защо ги използваме;
  • Да искаме Вашето съгласие, за да ги използваме, когато на тяхна база предоставяме допълнителни услуги като таргетирана реклама, например;
  • Да Ви дадем възможност да променяте съгласието си за различни цели през този сайт, за да имате повече свобода;
  • Да Ви гарантираме правото да поискате коригиране на Вашите данни, тяхното изтриване, както и да „бъдете забравени“. В допълнение, можем да Ви предоставим данните за сваляне или да ги трансферираме, ако ни уведомите и се легитимирате по съответните начини;
  • Да посочваме всички трети лица/други компании, с които обменяме Вашите данни. Имайте предвид, че интернет е глобална мрежа, ние често използваме стандартизирани услуги, които да регистрират влизане и да проследят поведение в анонимизиран вариант, например Google Analytics.

Всички данни, благодарение на които може да бъде идентифициран даден потребител, се считат за лични данни. Такива могат да бъдат имейл, имена, мобилен телефон, адрес на живеене, IP адрес.

 

Какви данни събираме ние от нашите регистрирани потребители?

AutoCare ЕООД събира от потребителите на уебсайтовете от портфолиото си специфични данни от осъществените от тях регистрации, за да анализира поведението на потребителите си, както и за да им предостави по-релевантно съдържание и реклами, а именно следните категории лични данни:

  • От www.autocare.bg – потребителско име, имейл адрес, както и коментари, оставени във форума на уебсайта (същите коментари са публични по своя характер);

Дава се възможност за събиране на предоставените от Вас лични данни, според начина Ви на достъп до решението:

  • Имена и имейл адрес;
  • Disqus login информация;
  • Facebook login информация, заедно със съгласията които приложението на Disqus изисква по време на Вашия Facebook login;
  • Twitter login информация, заедно със съгласията, които приложението на Disqus изисква по време на Вашия Twitter login;
  • Google+ login информация, заедно със съгласията, които приложението на Disqus изисква по време на Вашия Google +login.

Самите коментари са публични, поради което любезно Ви молим да не добавяте лични данни и такава информация, която не бихте искали да видите публично споделена в тях.

Данни, събирани от прочитане на бисквитки: Когато потребителите използват нашите услуги и портфолио от уеб сайтове – четат новини, гледат видео, коментират, сред данните, които помагат да разберем как услугите ни работят по най-добрия начин и за да ги направим още по-добри за Вас, са бисквитките. Те представляват малки текстови файлове, които се изпращат от уеб сървъра към използвания браузър и се съхраняват на устройството Ви, за да може сайтът да го разпознава. Има два вида бисквитки – постоянни и временни или „сесийни“ бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за по-дълъг период от време. Сесийните бисквитки се съхраняват временно в компютъра Ви, когато посещавате сайт от нашето портфолио, но се изтриват в момента, в който затворите страницата. Повечето бисквитки не съдържат чувствителна информация за Вас или лични данни, с които можем да Ви идентифицираме пряко. Повече за бисквитките можете да научите тук. Целите, за които използваме бисквитките, са най-основно следене на поведението Ви в следните направления:

  • Проследяване на секции в сайтовете, които посещавате;
  • Колко време отделяте в даден сайт;
  • Рекламите, които сте видели и/или с които сте си взаимодействали;
  • Кога посещавате наши сайтове и сайтове на наши партньори, сервиращи наши java скриптове и др.

На кого споделяме и разкриваме вашите лични данни 

Понякога записваме част от информацията на наши сървъри или я изпращаме на трети страни.
Това се налага, за да можем да осигурим най-доброто Ви преживяване при използване на нашите услуги, а понякога – и изобщо за да можем да осигурим наличност и достъпност на използваната от вас услуга.

AutoCare ЕООД не дава право на използване, не продава, не разкрива и не споделя информация за вас (лични данни по смисъла на GDPR) с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага, за да Ви предостави заявени от Вас услуги и когато Вие сте предоставили Вашето разрешение, или в някоя от следните хипотези:

  • Информацията се предоставя на доверени партньори, които работят по възлагане от страна на AutoCare ЕООД въз основа на договорни отношения и по силата на конфиденциални споразумения. Тези компании могат да използват такава информация, за да има възможност AutoCare ЕООД да доставя реклама на потребителите си. Въпреки това тези компании нямат правото самостоятелно да споделят тази информация. Тези компании са, без изброяването да е изчерпателно:
    • Google със съответните свои продукти: Google Analytics, Google Tag Manager, AdSense,  Google Plus: https://privacy.google.com/# ;
    • Facebook Tools – Plug-in “like” button, Sign in with Facebook profile и др.: https://www.facebook.com/privacy/explanation ;
    • Disqus: https://help.disqus.com/terms-and-policies/disqus-privacy-policy
    • Gemius;- https://www.gemius.com/privacy-policy.html
    • AdOcean- https://adocean-global.com/en/company/privacy-policy/
    • Twitter widgets: https://twitter.com/en/privacy ;
    • Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388;
    • Pinterest: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy.
  • Информацията е в изпълнение на законосъобразните предписания на съдебни разпореждания по легитимни заявки от оправомощени органи (по силата на Закона за електронните съобщения, Наказателно-процесуалния кодекс, Наказателния кодекс и др.).

Ако не искате да изпращаме информацията към някои от нашите партньори, може да оттеглите Вашето съгласие тук.

Защита на информацията

Когато съхраняваме информацията при нас, тя се запазва физически на сървъри, колокирани в центрове за съхранение на данните на територията на Република България. Наш партньор е Супер Хостинг. Пълна информация за тяхната сертификация и защитата на подаваните лични данни може да намерите тук: https://www.superhosting.bg/web-hosting-page-privacy-policy.php
https://www.icn.bg/bg/policy/gdpr/

Ние ограничаваме достъпа до информация за вас от страна на служители, действащи под ръководството на AutoCare ЕООД, освен в случаите, в които са налице разумни основания да боравят с тази информация с цел да ви бъдат предоставяни услуги или във връзка с изпълняваните работни задължения от тези служители.
Разполагаме с физически, електронни и процедурни защитни средства, които съответстват на нашите законови задължения по отношение защитата на информацията за вас.

Колко време съхраняваме информацията

Съхраняването на данните продължава, докато разполагаме с основание за тяхното съхранение. Например – наш потребител е дал съгласието си да събираме и обработваме информация за него.
Прилагаме следните срокове за съхраняване на различните типове лични данни според тяхната цел, а именно:

  • За целите на измерване на потребителското поведение на сайтовете от нашето портфолио– според периода на валидност на записването на съответната бисквитка;
  • За целите на поведенческото таргетиране – не повече от 1 (една) година.
  • С цел разрешаване на възможни спорове, възникнали или станали известни след прекратяване на споразумението за ползване на Услугите и във връзка със ЗЕДЕУУ(ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННИЯ ДОКУМЕНТ И ЕЛЕКТРОННИТЕ УДОСТОВЕРИТЕЛНИ УСЛУГИ ), тези данни се съхраняват за период до 1 /една/ година след прекратяване на акаунта

По отношение на трафичните данни се прилага Законът за електронните съобщения и данните се съхраняват в рамките на 6 месеца. Тези данни се предават на специализираните органи и институции само при спазени законови разпоредби и с надлежно основание.

Вашите Права във връзка с обработването на Личните ви данни

Общи права:
Във връзка с обработване на лични данни, имате следните права, които може да упражните Във всеки момент, докато съхраняваме или обработваме личните Ви данни, като изпратите заявление на адреса на AutoCare ЕООД, посочен по-долу.

Имате право да поискате от AutoCare ЕООД да коригира без ненужно забавяне, неточните Ви лични данни, както и данните, които не са вече актуални:

  • личните си данни във вид удобен за прехвърляне на друг администратор на лични данни, или да поискате ние да го направим, без да бъдете възпрепятствани от наша страна (право на преносимост);
  • личните Ви данни да бъдат изтрити без ненужно забавяне при наличието на някое от законовите основания за това;
  • да ограничи обработването на личните Ви данни, като в този случай данните Ви ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани. Отказът ни за ограничаване ще е изрично само в писмен вид, като сме длъжни да го мотивираме със законосъобразната причина;

Имате право също:

  • да оттеглите Вашето съгласие за обработката на личните Ви данни по всяко време с отделно искане, отправено до Спорт-Депо, при обработване основаващо се на дадено съгласие;
  • да възразите срещу обработването на личните си данни;
  • да възразите срещу автоматизирана обработка, включително профилиране;
  • да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране;
Back to top